Osnovna djelatnost naše firme je proizvodnja visokokvalitetnih HDPE i PVC cijevi i pratećeg pribora. Kompanija je osnovana 1998. godine, a već 2001. godine za sistem kvaliteta u poslovanju dobila je certifikat  ISO 9001/2000. Bosnaplast vrši proizvodnju, isporuku i montažu cjevovodnih sistema u oblasti vodovoda i gasovoda , industrijskih cjevovoda i kanalizacije, kao i zaštitu energetkih i TT kablova.  Kompanija zapošljava visokokvalifikovano i iskusno osoblje koje je u stanju odgovoriti potrebama veoma zahtjevnog tržišta oblasti u kojoj djeluje.

Bosnaplast  plasira profesionalne proizvode, čiji kvalitet su prepoznali kupci širom Evrope. Upravo zbog toga  Bosnaplast je vodeća kompanija na polju prerade polietilena i PVC-a u Bosni i Hercegovini. Zbog širokog spektra djelovanja i stručnosti kadrova, svoje povjerenje dale su joj istaknute firme i institucije naše zemlje.  Bosnaplast  svojim proizvodima snadbijeva  sva vodovodna preduzća u Bosni i Hercegovini, a kao značajne domaće klijente možemo istaći i BH Telecom i Sarajevogas. Radi se o javnim preduzećima koja nastoje zadovoljiti potrebe potrošača radeći po vrhunskim svjetskim standardima, a Bosnaplast  je jedina  domaća kompanija koja može zadovoljiti svjetske standarde iz ove oblasti.

Veliki iskorak u odnosu na kompanije iz regiona jeste i izvoz proizvoda u Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i ostale zemlje regiona bliskog i srednjeg istoka. Bosnaplast od 2006. godine svoje proizvode plasira i na tržište Afrike, odnosno u Sudan.  Bosnaplast, kao koristan društveni subjekt, stipendira mlade kadrove i pomaže sportske organizacije u svom okruženju. Svojim povoljnim nastupom i doniranjem proizvoda iz svog asortimana Bosnaplast pomaže povratak izbjeglica i obnovu porušenih naselja širom Bosne i Hercegovine.

Certifikati ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015

Certifikati ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015, po kojem Bosnaplast d.o.o. posluje, dokazuje usklađenost naše poslovne organizacije sa strogim svjetskim standardima kvalitetne poslovne organizacije. Ovi certifikati definiraju sistem upravljanja kvalitetom, odgovornost poslodavca, upravljanje resursima, realizaciju proizvoda, mjerenja i analizu.

Certifikati ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 donose mnoge pogodnosti, kako za kompaniju, tako i za njezine klijente i poslovne partnere, a te prednosti su:

  • ostvarenje i održanje kvaliteta proizvoda – kupac uživa sigurnost da će njegovi zahtjevi u odnosu na proizvod biti ispunjeni;
  • osiguranje povjerenja kupca u kvalitet – kupac je siguran da će jednak kvalitet proizvoda ili usluge dobiti svaki put kada bude poslovao s kompanijom;
  • povećanje motiviranosti zaposlenih – zadovoljstvo uposlenika kompanije koja konkurentno posluje u skladu s međunarodnim modernim standardima;
  • smanjenje troškova – smanjuje se rizik garancije za proizvod, troškovi tehničke kontrole, broj dorada i neusklađenih proizvoda, a nove uposlenike je jednostavnije osposobiti za rad;
  • različito obilježje u odnosu na konkurenciju – certifikacija prema zahtjevima norme postaje nužan preduvjet za poslovnu suradnju s mnogim državnim, javnim i privatnim organizacijama.